Help! Red ons!

Help! Red ons!

We zakken af naar een dictatuur! En wij zijn de schapen die gedwee achter de politiek aan lopen! We moeten wakker worden! Tenminste, als ik sociale media moet geloven.

In de zomer heb ik een tiental voorstellingen mogen geven in het Ghoybos. Corona-proof uiteraard, waarbij de bezoekers 1,5 meter uit elkaar zaten en we rondom de voorstelling afstand hielden. Niet omdat dat de beste manier is om een verhaal te vertellen maar omdat deze rare tijd erom vraagt. Toen we in februari begonnen was het plan iedere avond voor 40 man te spelen in het amfitheater. Rekening houdend met de maatregelen speelden we nu voor zo’n 14 mensen per avond. Dat gaf mij een goed gevoel en ik hoop ook dat de bezoekers hebben gevoeld dat we onze (die van hen en mij) veiligheid vooropstelde. Want een uitje is natuurlijk waardeloos als je je niet veilig voelt.

Dat voelde ik namelijk tijdens mijn vakantie in eigen land, bij het waddenlopen. De koffie met gebak was een lopend buffet, de inschrijving was in een veel te klein kantoortje, het lopen was met een groep van 40 mensen die soms praktisch bij elkaar op schoot moesten en bij het terugbrengen van de gehuurde schoenen moest ik met die 40 anderen de schoenen afspoelen in een bak van 2 meter. Je doet wat je je kan om het contact te vermijden, je wacht wat langer of rent voor de groep uit, maar af en toe wordt het je heel moeilijk gemaakt.

Ik blijf me verbazen dat er op sommige plekken in Nederland helemaal geen Corona lijkt te bestaan. Of dat nu is bij een workshop is waar alle deelnemers op elkaar gepropt staan, boten vol jongeren op de Braassem of dus bij een groep lopers op de wadden. En ik blijf me verbazen om het commentaar over het opvolgen van simpele regels, of dat nu het dragen van een mondkapje is, jezelf afzonderen als je niet gezond bent of vrijwillig een app installeren. De regels zijn er niet om ons te onderdrukken maar om jou tegen jezelf te beschermen. En dan bedoel ik jou ja: de wakkere ‘woke’ medemens. Ondertussen slaap ik verder, met een mondkapje en een aluminium hoedje op. Baat het niet dan schaadt het niet.

Een klein voordeel: Mijn blokkeerlijst op Facebook en Twitter breidt lekker uit, dus mijn tijdlijn ziet er weer uit waar internet voor bedoeld is: Kattenplaatjes!

Patrick Deters, gelooft in regels, feiten, wetenschap en kan niet zo goed tegen waanzin. Rebels als het kan, braaf als het moet en houdt van lange wandelingen alleen of met zijn vriendin.

Reacties zijn gesloten.