Veel…

Veel…

Er zitten 414 stenen in de muur van de buurman. Tenminste, 413 hele en één halve! Het is een raar gezicht eigenlijk, die halve steen. Als je lang genoeg binnen zit ga je over van alles nadenken natuurlijk. Bijvoorbeeld over als ik weer naar buiten mag, ah…. Daar droom ik nu al van. Maar ja, terwijl ik dit schrijf mogen we nog niet naar buiten, dus dat doe ik dan ook braaf niet. Want ik mag dan een grote bek op een podium hebben, in het echt ben ik gewoon een brave burger die luistert. Dus ik zit binnen… en tel.

Mijn 20 plantjes hebben 325 blaadjes. Maar dan tel ik de bloemblaadjes voor het gemak niet allemaal mee. Want laatst heeft mijn vriendin 100 tulpen binnen gehaald en als ik daar dan ook alle bloemblaadjes van ga tellen word ik gek. Alhoewel… ik was tot 534 gekomen, maar toen begonnen de eerste blaadjes uit te vallen. Dus ik weet dan ook niet of ik door mag tellen, niemand heeft mij nog de regels van het spel toegezonden. Dus ik ben toen opnieuw begonnen. Maar bij de 463 vielen er weer blaadjes af en toen heb ik de handdoek in de ring gegooid.

Oh, goed dat ik het zeg, we hebben dus 19 handdoeken, tenminste, dat zijn 5 keukenhanddoeken, 4 sporthanddoeken, 6 douche handdoeken en 3 strandhanddoeken. Dus zijn dat allemaal handdoeken of moet ik daar een andere telling voor bijhouden? Of moet ik een kopje textiel maken, want dan kan ik de daar de vaatdoeken ook onder scharen. Dat zijn er trouwens 5, tenminste 5 die we nog gebruiken en nog wat oudere exemplaren voor als de nood aan de man is. Maar ja, als we textiel doen moet ik daar dan mijn kleding ook bij tellen? Want ik heb 94 kledingstukken (overhemden, broeken, T-shirts, onderbroeken, sokken (die ik maar per paar ben gaan tellen), truien, jassen en colberts. Dus een kopje textiel lijkt me niet heel handig.

Over handig gesproken, ik heb 3 hamers, 5 horloge-schroevendraaiers, een 100-delige schroefbit set met 89 delen, 7 inbussleutels van de Ikea, 54 verschillende huis- of kluisjesleutels (waarvan ik van 48 niet weet waar ze van zijn), 7 paar schoenen die nog oké zijn voor uit of op de tuin, 9 rechter werkhandschoenen en 17 linker werkhandschoenen en 1 functioneel brein. Tenminste, 94% van de tijd.

Patrick Deters, iemand die niet graag binnen zit als het moet. Dol op tellen als hij wil, wandelen als het kan, fietsen als het niet anders kan en in een tuin zitten als het niet langer kan wachten!

Reacties zijn gesloten.