De stream bekijken

De stream bekijken

Dit jaar is de oudejaarsvoorstelling online. Helaas niet in de gezellige zaal van de Alkeburcht, maar voor iedereen in hun eigen huis. Met een toegangskaartje krijg je toegang tot een website waarbij de voorstelling om 20.15 uur wordt afgespeeld via het internet. Je krijgt een paar dagen voor de uitzending een unieke link opgestuurd via YourKrowd, zij verzorgen de hosting van de voorstelling. Met die unieke link kan er één (1) apparaat de voorstelling tegelijk bekijken. En je kunt dan zelf bepalen hoe je de voorstelling wilt kijken. Natuurlijk werkt de link zonder probleem op je telefoon, tablet, laptop of computer waarbij je er natuurlijk voor moet zorgen dat je om 20.15 uur startklaar zit. Want vooruitspoelen, terugspoelen of pauzeren zit er niet bij… net als bij een echte avond in het theater.

Wil je toch via de televisie naar de voorstelling kijken, dan kan dat ook, maar dat kost iets meer voorbereiding. Er zijn verschillende manier om dat te regelen.

HDMI

De makkelijkste is door, als het kan bij jouw laptop, een HDMI kabel (kort of lang) aan te sluiten tussen je laptop en je TV. Hiermee wordt het beeld en geluid van je laptop direct overgezet naar je TV.

Google Chromecast

Google Chromecast (normaal of ultra voor 4K) een een klein aparaatje wat je aan de HDMI ingang van je tv bevestigd en dan kan via je netwerk een film of videos van je computer op je TV afspelen. Hiervoor is wel wat voorbereiding nodig.

Apple TV

Als je al een Apple TV hebt staan en een Apple computer, MacBook of Ipad dan kun je de voorstelling streamen via AirPlay van Apple. Volg daarvoor dit stappenplan.

Mediaspeler

Misschien heb je al een mediaspeler staan. Bekende merken zijn: Humax of Xiaomi
Via de mediaspeler kan je direct de voorstelling streamen via de browser die op de mediaspeler staat.

Smart-TV

Op een smart TV zijn er apps waarmee je via Netflix, of NPO Start tv kan kijken. Helaas is er nog geen app voor de streaming van de Oudejaarsconference. Sorry

Meerdere apparaten?

Als je meerdere apparaten wilt gebruiken, dan zal je voor ieder apparaat een apart ticket moeten kopen. Helaas is het niet mogelijk om met 1 ticket (en dus 1 unieke URL) op meerdere apparaten tegelijkertijd te streamen*. Als je kaartjes koopt voor meerdere huishoudens, moet je dus ook goed kijken dat je de e-mails goed doorstuurt naar de verschillende huishoudens, want als 1 iemand via de unieke URL de stream aan het kijken is, worden alle anderen die dat proberen geweigerd.

* Het is niet mogelijk om met meerdere apparaten tegelijk te kijken, maar mocht je gedurende de show willen switchen (van tablet naar laptop bijvoorbeeld) dan kan dat wel, maar het duurt even. Dan moet je eerst de stream sluiten op je tablet en na een paar minuten kun je verder kijken op je laptop. Maar daar zit wel een paar minuten tussen.

De hulppagina van YourKrowd is: https://luid-kaag-braassem.yourkrowd.com/support