Jubileum

Jubileum

Jazeker, het is weer zover! De slingers kunnen uit, strooi de confetti maar rond, knal met de champagne en bouw een feestje! We hebben een jubileum. De “Hier!” bestaat nu 10 jaar en dat mogen we vieren. Leuk toch! En of ik daar dan iets over wil schrijven… goede vraag!

Eigenlijk werkt het niet zo, ik schrijf over wat er in mijn hoofd zit. Net als dat ik een voorstelling schrijf, ongeacht of dat een voorstelling over de geschiedenis van onze mooie gemeente of de oudejaarsconference. Ik lees heel veel, dat zit een tijd in mijn hoofd en uiteindelijk komt dat op papier.

Maar 10 jaar, mooie prestatie. Was het een huwelijk geweest was het een tinnen huwelijk. Tsja, een “mooi zilverachtig metaal dat heel buigzaam is, bestand tegen zee- en kraanwater, maar gaat een reactie aan met zuren”. Ah, waarschijnlijk dat zo’n azijnpisser als ik er prima bij past, blijkbaar reageren wij goed op elkaar.

Toch wel mooi hoe we als mensen steeds in staat zijn om de mooie dingen te vieren. Als trouwambtenaar vind ik dat ook zo tof om te zien, mensen die al 10 of 15 jaar bij elkaar zijn, genieten van elkaar, hun leven volgens mij prima op de rit hebben en dan toch besluiten om te trouwen. Enerzijds meestal omdat ze dingen voor elkaar willen regelen, anderzijds omdat ze het fantastisch vinden om er een feestje van te maken. Of de toneelvereniging St. Theodulfus waar ik trots lid van ben die in 1923 is opgericht. Straks dus 100 jaar bestaat en 95 jaar toneel heeft gespeeld (je mag raden waar het gat van 5 jaar is ontstaan). Dan zie je jonge mensen die vol passie met elkaar de schouders eronder zetten om een fantastisch feest te gaan bouwen om te vieren dat toen de vereniging begon hun ouders niet eens geboren waren, misschien zelf hun grootouders nog niet.

Ikzelf ga mijn tweejarig jubileum tegemoet van een zomer met Vroeger was Alles, de verhalen over de rijke geschiedenis van de gemeente Kaag & Braassem (ook nog maar een jong huwelijk van 12,5 jaar eind juni, dus dat is koper). Tweejarig is papier. Dat is fijn, daar krijgen we straks in september een nieuwe bak voor van diezelfde koperen gemeente.

En dit jaar bestaat “Hier!” dus 10 jaar, een mooie prestatie. Namens de azijnpisser een heel fijn jubileum gewenst! Ik wacht de chemische reactie wel af!

Patrick Deters, enthousiaste azijnpisser, zoetgevooisde podcaster en beeldende verhalenverteller. Online via www.vroegerwasalles.nl en in het echt gewoon op straat of op een toilet!

Reacties zijn gesloten.